Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Şarkısını söyleyenden telif istemeyen Tan örnek olsun

Sevgili müzikseverler bu hafta size şarkıcı Tan Taşçı'nın müzik dünyasına çok şey katacağına inandığım bir hamlesinden bahsetmek istiyorum. Tan, sözü ve müziği kendisine ait olan eserleri Youtube'da seslendirmek isteyenlerin önünü sonuna kadar açtı. Şarkıcı, geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşım ile kendisine ait eserleri seslendiren, yorumlayan kişilerden herhangi bir talebi olmadığını söyledi. Tan bu hareketiyle aslında hem kendisi, hem de müzik sektörü adına büyük bir fedakarlık yaptı. Tüm samimiyeti ile müziğe gönül vermiş gençleri, yeni sesleri destekleyen şarkıcıyı alkışlamak istiyorum.

MÜZİĞE KATKI
Tabii ki bu noktada eser üreticilerinin telif kazançları konusu da önemli ve elbette buna sonuna kadar saygımız var. Ancak bu tarz özverili davranışlar, yeni yeteneklerin önünü ne kadar çok açıyor bir bilseniz. Benzer bir büyüklüğü geçmişte de bildiğim kadarı ile Sezen Aksu da yapmıştı. Tabii kimseye bu konuda akıl veremeyiz ama böyle örnekleri dile getirip umut edebiliriz. Bu şarkıların telifi noktasında bir miktar zarar ediliyor gibi görünse de; Taşçı uzun vadede bu fedakarlığının müzikal karşılığını kat be kat alacaktır.

'PARMAK İZLERİ'NE TAM NOT

Bu hafta müzik listeme Aydilge ve Birol Namoğlu ikilisinin 'Parmak İzleri' şarkısını ekledim. Aydilge'nin zaten farklı lezzetteki sesi ve yorumu beni hep etkilemiştir. Müzikal anlamdaki başarısını da zaten biliyor ve takdir ediyoruz. Reklam ve dizi müziklerinin de aranılan ismi Aydilge. Birol Namoğlu ile uyum içinde, pop rock harmanı ile yaptıkları şarkı da bence oldukça başarılı. Zaten şarkı çıkmadan önce bunun sinyalini dostum Habil Ceyhan bana vermişti. Avrupa Müzik etiketi ile çıkan şarkı, şimdilerde sıkça dinlediğim ve dinlerken de müzikal anlamda tat aldığım bir iş. Yolu açık olsun.

NOTALARIN SİHİRBAZINDAN 250 YENİ ARANJE

Onu tanıyanlar bilir; notaların sihirbazı diye hitap ederim kendisine ben. Sibel Can, Müslüm Gürses, İbrahim Tatlıses gibi duayen isimlerin birçok şarkısının söz ve bestesinde imzası bulunan Coşkun Kıvılcım'dan bahsediyorum. Kıvılcım'ı geçtiğimiz günlerde stüdyosunda ziyaret ettim... Bu ziyaretin konusu tabii ki tamamen müzikti. Pandemi sürecinde kaç şarkı üretip, kaç aranje yaptığını sordum ona. Verdiği sayıyla beni şoke etti. Kıvılcım; Almanya ve Türkiye arasında düzenlenecek olan, yeni yeteneklerin keşfedileceği bir star yarışmasında şarkıcılara okutulmak üzere tam 250 şarkıyı yeniden aranje etmiş.
20 yaşında bu işe başlayan Kıvılcım, 22 yıl içinde sektöre adını kazımış bir isim. Muhteşem stüdyo ortamın ve başarılı işlerin ile müzikte nice yılların olsun Coşkun Kıvılcım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA