Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Bu koltukta oturduğum sürece değer kaybedeceğim

Henüz 33 yaşında Bakırköy Belediye Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni olan Alican Yücesoy: Bu koltukta oturduğum süre boyunca değer kaybedeceğim

Alican Yücesoy, henüz 18 yaşındayken kapısından girdiği Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda (BBT) kurumun en üst noktasına ulaşmayı başardı. 33 yaşında BBT Genel Sanat Yönetmeni olan Yücesoy, tarihe geçti. Çiçeği burnunda yönetici, bir dönem hocası Müşfik Kenter'in oturduğu koltukta geçen pazartesiden beri oturuyor. İdealleri uğruna popüler kariyerini ayaklar altına alan Yücesoy'la göreve başladığının ikinci gününde makamında buluştuk. Duruma alışmaya, makama adapte olmaya çalışıyordu. Heyecanlı ama panik değildi. Ne yapması gerektiğini gayet iyi bilen bir duruş sergiliyordu. 'Ben' değil, 'Biz' diye konuşan Alican Yücesoy, enkaz devraldıklarını ve henüz zaferin tadını çıkaramadıklarını söyledi. Yücesoy, süreci şöyle özetledi: "Geçen sene genel sanat yönetmenimiz Kadriye Kenter'in neden gönderildiğini anlayamamıştık. Oyunlar kaldırıldı, sözleşmeler feshedildi. Belediye yasal olarak başka birini atama imkanı varken en çok oyu alanın göreve getirilmesine karar verdi. Buradaki en önemli şey de bu." Alican Yücesoy, bu kararı vererek tarihe geçmesini sağlayan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'na teşekkür ediyor.

'AİT OLDUĞUM TEK YER'
Yücesoy'a, "Böyle bir hayaliniz var mıydı? diye sorduğumda şu yanıtı verdi: "Hayır. Ailemden daha önde gelen ve aidiyet hissettiğim tek yer burası. Bu kurum, hayatımda hiçbir zaman ikinci planda olmadı. İnsan annesinin babasının hiç ölmeyeceğini sanıyor. Ben tiyatroya girdiğimde bu koltukta Müşfik Kenter oturuyordu. Biz onun hiç ölmeyeceğini zannettik. Ama süreç bunu gerektirdi. Ben bu koltukta oturup kalmayı düşünmüyorum. Bugün ben varım, yarın yine seçimle gelmesini umduğum başkası oturacak." "Ben bir yanlışlık gördüm, onun için mücadele ettim. Var olan popüler kariyerimi ayaklar altına alma pahasına her yerde sözümü söyledim ve bir şey kazandım. Bu kazandığım şeyin kendi meslektaşlarıma bir kapı açacağına inanıyorum." diyen Yücesoy, şöyle devam etti: "Beni hisse senedi olarak düşün. Bu koltukta oturduğum sürece değer kaybedeceğim. Borsa değerim düşecek ama bu süreçte dışarıda yapabileceğim birçok şeyi yapmamayı tercih ediyorum. İdeallerim ve emek verdiğim hayattaki tek şey uğruna para kaybediyorum, hem de mesleğimin baharındayken. Ama bundan şikayetçi değilim." Aktörlük yapmaya devam edeceğini ama dizilere bir süre ara vereceğini söyleyen Yücesoy, "Biz göz hizasında bir tiyatro yapacağız. Tepeden bakmayacağız. Samimi olacağız. Yaptığımız işin insanların yüreğine dokuması gerekiyor. Buraya gelip oyun izleyenlerin 'İyi ki bu oyunu izlemişim' demeleri için uğraşacağız" dedi.

'SADECE 'HİZMETÇİLER'İ ALDIK'
Ali Can Yücesoy, altında sanatçı ve teknik personel dahil 56 kişiden sorumlu olacak. Sözleşmesi bitirilen oyuncuların akıbetini çözdükten sonra repertuvar çalışmalarına başlayacaklarını söyleyen Yücesoy, "10 oyunumuz kaldırıldı. Şimdilik sadece 'Hizmetçiler'i geri alabildik. Bu oyunlarda rol alan ancak dışarıda olan insanlar var. Onların durumuna göre diğer oyunlara bakılacak" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA