Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Barış için müzik orkestrası evlere geldi

BORUSAN İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), web sitesinden yayınladığı konser kayıtlarına devam ediyor. Daha önce Sascha Goetzel 10. Yıl Konseri'ni online erişime açan BİFO, önceki akşam bu kez onlarca çocuk müzisyenden oluşan konseri yayınladı. Kuruluş amacı mümkün olduğunca çok çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak ve barışın sesini müzikle duyurmak olan Barış İçin Müzik Vakfı'nın programından yetişen Barış İçin Müzik Orkestrası (BİMO) ile Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nı (BİFO) bir araya getiren ve gerçekleştirildiği zaman izleyicilerin yoğun beğenisini kazanan BİFO ile Barış İçin Müzik konser dizisinin ilki Borusan Sanat'ın web sitesinden yayınlandı. Piyanist Kaan Baysal'ın solist olarak katıldığı konserde Glinka'nın Ruslan ve Ludmila, Ravel'in Ma Mere l'oye, Mozart'ın La Majör Piyano Konçertosu, Bizet'nin Carmen Suiti, Rossini'nin William Tell Uvertürü, Dvroak'ın 9. Senfonisi seslendirildi.


150 YILLIK TÜRK EDEBİYATININ SEÇKİN ÖRNEKLERİ DİJİTAL ORTAMDA
ANADOLU Üniversitesi, Türk edebiyatının klasikleşmiş edebiyat eserlerini dijital ortama aktarıp ücretsiz olarak okuyucularıyla paylaştı. Üniversiteden yapılan açıklamada 150 yıllık süreci kapsayan Türk roman tarihi üzerine yürütülen çalışmalar kapsamında eserlerin özgün hallerinin korunduğu ve ayrıntılı bir sözlük eşliğinde Latin harflerine aktarılmış olarak paylaşıldığı belirtildi. Açıklamada çalışmanın, yazıldığı dönemin ruhunu yansıtan ve ölümsüz olarak nitelendirilen ilk Türk romanını, ilk tarihi romanı, ilk realist romanı, ilk natüralist romanı, ilk Batılı tarzda öyküyü ve Türk düşünce dünyasını yönlendiren temel metinleri içerdiği belirtildi.



'PATRON'UN İKİNCİ BÖLÜMÜ CANLI SAHNELENDİ
KATS Sahne'nin son üç sezondur tiyatroseverlerle buluşturduğu kara komedi türündeki oyunu 'Patron', bu kez internetten canlı olarak sahnelendi. Oyuncu Cemal Hünal ile Onur Şenay, Jason Milligan'ın 'Men in Suits' eserinden uyarlanan oyunu, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinden yaptıkları canlı yayınla izleyiciye ulaştırdı. Oyun, 'Patron Covid-19 Güncel' adıyla güncellenerek, Kats Sahne'nin Instagram hesabında 'Arkası yarın' olarak da bilinen ses tiyatrosu formatında yayınlandı. 'Sadık' karakterini Cemal Hünal, 'Okan' karakterini ise Onur Şenay'ın seslendirdiği oyunda, çocukluk arkadaşı olan iki kafadarın bir mafya lideri için işledikleri cinayet ve sonrasında gelişen olaylar anlatılıyor.


EVDE KONSER VERDİLER
ÜNLÜ şarkıcı Sertab Erener ve Linet evde konser veren ünlüler arasına katıldı. Erener, önceki gün eşi Emre Kula ile birlikte Instagram üzerinden canlı yayınla şarkılarını söyledi. Linet de orkestra elemanlarına bağlanarak canlı yayınla konser verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA