Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Tiyatroculara moral olan ödüller

Pandemi koşullarına uyarak tiyatro salonlarının açıldığı, toplulukların yeni oyunlarını sahnelemek için hazırlıklarını sıklaştırdıkları bir dönemdeyiz. Devlet Tiyatroları, geçtiğimiz hafta perde açtı. Özel tiyatrolar da açık hava sahnelerinde seyirciyle buluşmaya devam ediyor ancak önlerini göremeyen pek çok sanatçı var. Bu belirsiz süreçte Yeni Tiyatro Dergisi Ödülleri bir nebze moral oldu sanatçılara.

Bu yıl 8'incisi yapılan Emek ve Başarı Ödülleri'nin sahipleri hafta içinde açıklandı. En İyi Yapım Ödülü Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği 'Lüküs Hayat' oyununa verildi. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü 'Kızlar ve Oğlanlar' adlı oyundaki performansıyla Bergüzar Korel'in, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise 'Amadeus'ta sahne alan Selçuk Yöntem'in oldu.

KAYNARCA'YA EMEK ÖDÜLÜ
Tiyatrokare'nin 'Ağaçlar Ayakta Ölür' adlı oyunuyla 11 yıl aradan sonra sahneye dönen Nevra Serezli, Akla Kara Tiyatro tarafından sahneye konan Agatha Christie'nin ölümsüz eseri 'On Küçük Zenci'yle 79 yaşında ilk kez tiyatro deneyimi yaşayan Ediz Hun da, Oya Başar ve Özen Yula ile birlikte onur ödülüne layık görüldü. Oyuncu Oktay Kaynarca'nın Emek Ödülü'ne layık görüldüğü ödül lerde; Nazan Kesal, Fikret Urucu, Handan Delipınar, Okan Urun ve Melis Tezkan da Jüri Özel Ödülü'nü kazandı. Bu yıl hayata veda eden Seyfi Dursunoğlu anısına verilen Seyfi Dursunoğlu StandUp Ödülü, Kaan Sekban'a verildi. Ayrıca Kamuran Akkor Kats- Sahne'de sahnelenen 'Kelebekler Özgürdür' adlı oyunla Emek Ödülü'ne layık görüldü. Akkor'un, yine aynı oyunda birlikte rol aldığı torunu Cengiz Orhonlu da Umut Veren Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Canan Ergüder ve eşi Kenan Ece'nin aynı sahneyi paylaştığı 'Hipokrat' adlı oyun hem yazarına, hem de yönetmenine ödül getirdi. 'On Saniye' adlı oyunu da yazan Erdi Işık, 'Yılın Oyun Yazarı', Kayhan Berkin de En İyi Yönetmen seçildi. Kemal Başar'ın kurucusu olduğu Tiyatro Keyfi'nin 'Bana Amy De' adlı oyununda rol alan iki isim Ceylan Yılmaz ile Savaş Alp Başar da En İyi Müzikal Performansı ödüllerini kazandılar. Kazanan isimlerin ödülleri Ekim ayı sonunda düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Fişekhane'de tiyatro zamanı
İstanbul'un, yeni kültür-sanat ve yaşam merkezi Büyükyalı Fişekhane, önceki gün İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin Kolaj adlı sezon açılış konserine ev sahipliği yaptı. Bu akşam Jehan Barbur'un konser vereceği ve ay boyunca da Bülent Ortaçgil, Birsen Tezer ve Ceylan Ertem gibi isimlerin sahne alacağı Fişekhane'nin açık hava sahnesinde gösterimleri devam eden sinema filmlerinin yanı sıra tiyatro oyunları da sahnelenecek. Ödüllü oyuncu Nezaket Erden'in tek kişilik performansı Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit 18 Eylül'de, Sami Berat Marçalı'nın yönettiği 'İstila' adlı oyun 25 Eylül'de seyirciyle buluşacak. Ayrıca çocuklar için de 20 Eylül'de Çizmeli Kedi oyunu sahnelenecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA