Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

‘Hey Gidi Günler’de anılarını anlatıp şarkılar söyleyecekler

Pandemi başlayalı neredeyse bir sene oldu. Tiyatrolar bu süreçten büyük zarar gördü, hâlâ sahneler kapalı. Neyse ki bazı oyunları online olarak izleme imkanımız var da, az da olsa hasret gideriyoruz. Tiyatro toplulukları da artık yeni normale göre projeler üretmeye başladı. Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu da yeni bir proje üretti. İçinde bulunduğumuz şartlar dolayısıyla seyirciden uzak kalmamak adına sosyal medyaya yüklenen Behzat Uygur, yeni projesini duyurdu. 'Hey Gidi Günler' adını verdikleri gösteriyle 11 ve 12 Mart'ta saat 18.00'de Antalya'da Haşim İşçan Kültür Merkezi'nde sahneye çıkacaklarını öğrenince, hemen Uygur'u aradım. "Pandemi var, sahneler kapalı, nasıl yapacaksınız?" diye sordum, şöyle cevap verdi: "Yeni normalleşmeyle birlikte biz de böyle bir karar aldık. Kültür Bakanlığı'nın desteklediği işlerden biri bu.

Yeri, vaka rakamlarına göre belirledik. Biz karar verdiğimizde Antalya yüksek risk olarak açıklanmamıştı. Bilseydik Uşak'ı seçerdik. Kaç kişi gelecek bilmiyorum ama 3 kişi de gelse çıkıp anlatacağız, söyleyeceğiz." Uygur, projenin içeriğini de şöyle anlattı: "Malum sahnelerden uzak kalınca herkes gibi biz de sosyal medyaya yoğunlaştık. Ben arada eski fotoğrafları paylaşıp altına da hikâyesini yazıyordum. Paylaştığım o eski fotoğraflar, anılar büyük ilgi gördü. Biz de Süheyl'le böyle bir şey yapalım dedik. Her anının şarkısı da var. Hem anıları anlatacağız, hem de şarkılarını söyleyeceğiz. Eskiyle günümüzü kıyaslayacağımız yerler olacak. Mesela eskiden sahneye bir masa kurulurdu. Gazanfer Özcan, Sadri Alışık, Nejat Uygur gibi ustaların olduğu o masaya 10 yaşında oturan biri 30 yaşında kalkardı. O kadar doyurucu sohbet olurdu ki... Şimdi sosyal medya fenomenlerinin olduğu bir masaya 30 yaşında biri otursa 5 yaşında kalkar."

'Maçları kadın hakemler yönetsin'

Bu arada sıkı bir Galatasaray taraftarı olan Behzat Uygur da futbol maçlarında hakemlerin yaptığı hatalar sebebiyle tartışılan yabancı hakem konusuna başka bir boyut getirdi. "Maçları kadın hakemler yönetsin" diyen Uygur'un bu görüşü büyük destek gördü. Özellikle ilk kadın hakemlerden olan Lale Orta, Uygur'un bu yorumuna katılarak "Elinize sağlık Behzat Bey, bence de kadınlar yönetmeli. Sadece maçları değil. Federasyonu ve MHK'yı da" diye karşılık verdi. Ne dersiniz çareyi yabancıda aramaktansa kadın hakemlerimizi sahalarda görsek daha iyi olmaz mı?

Kıbrıs'ta sahtekar organizatör şoku
Uygur'larda anlatacak konu, hikâye çok... Her fotoğrafın anısı var. Örneğin; en son 1962 yılına ait bir filmde paylaştığı sahne, yine sosyal medyada ilgi görmüştü. Adana'da, Filiz Akın ile Tanju Gürsu'nun oynadığı 'Şehvet Uçurumları' adlı filmin kavga sahnesinde kimler yok ki... Annesi Nejla Uygur, babası Nejat Uygur, eniştesi Bahri Beyat, teyzesi Süheyla Beyat ve annesinin karnında 3 aylık Behzat Uygur... Sonrası daha da ilginç... Filmden 15 lira alan ekip ertesi hafta gittikleri Kıbrıs turnesinde sahtekâr bir organizatörün gazabına uğramış ve son anda bir gemiye atlayıp Mersin'de almışlar soluğu. O kadar dayak boşa gitmiş... Bu ve benzeri anılara şarkı da eklendi mi ortaya tadından doyulmaz bir gösteri çıkacağı kesin. Biletleri 15 ve 20 liradan satışa çıkan bu gösterinin herkese ilaç gibi geleceğine inanıyorum. Gülmeye en çok ihtiyacımızın olduğu dönemde uzun soluklu olmasını diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA