Patlıcanların kabuklarını soyup, parmak şeklinde doğrayın. Sıvı yağda kızartıp, daha sonra yağdan alın. İnce kıyılmış soğanı, sıvıyağda kavurun. Kuşbaşı eti ekleyip, 15 dakika daha pişirin. Salça, un ve tuz ekleyin. Ateşte 20 dakika daha tutun. Pişen etleri, fırın tepsisinin ortasına dökün. Üzerine kızarmış patlıcanları sıralayın. Aralarına dörde bölünmüş domates ve biberleri sıralayın. Orta ısılı fırında 15 dakika pişirin.

Malzemeler
4 adet patlıcan
600 gram dana eti
2 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
3 adet domates
4 adet sivri biber
3 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz

* * *
Muhallebi tatlısı
Tozşekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya döküp, kısık ateşte eritin. Tamamen eriyip karamelize olunca ocaktan alıp, üstüne suyu ekleyin. Ocağa koyup yeniden eritin ve ocaktan alın. Peksimetleri kalıba yerleştirin. Üzerine hazırladığınız karameli dökün. Sakızlı muhallebileri üzerindeki tarife göre hazırlayıp, karamelin üstüne dökün ve soğutun. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, tatlının üzerine yayın. Arzu ederseniz dondurmayla servis yapın.

Malzemeler
1 paket tuzsuz peksimet
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
2 paket sakızlı muhallebi
7 su bardağı süt
1 paket kremşanti

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER
BİZE ULAŞIN