Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yufkalı köfte

Ekmekleri robotta toz haline gelene kadar çekip, ayrı bir kaba alın. Daha sonra maydanoz ve soğanları da robotta çekin. Sonra çektiğiniz ekmeği, kıymayı ve yumurtayı da robotun içine koyarak birlikte tekrar çekin. Bütün bu karışımı derin bir kaseye alıp, cevizi de ilave ederek yoğurun ve baharatlarını da ekleyin. Köfteyi büyük bir rulo yapıp, yufkanın içine koyarak sarın. Sardığınız yufkayı üç santim eninde keserek çöp şişlere dizin. Bir tepsiye dizerek, 170 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
300 gr. kıyma
2 adet yufka
1 adet yumurta
2 adet soğan
4 dilim bayat ekmek içi
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Karabiber, kimyon, tuz

* * *

Bardakta çikolata tatlısı
Süt, yumurta sarısı, un ve tozşekeri çırpıp, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşınca tereyağı ve vanilya ekleyin, Bir-iki dakika daha pişirip, ocaktan alın. Üzerine bir çorba kaşığı kakao ve labne peynirini ilave edin. Karıştırıp, soğumaya bırakın. Diğer taraftan çiğ kremayı ocağa koyun. Kaynama noktasına gelince rendelenmiş çikolatayı ilave edin. Tatlıyı bardaklara boşaltıp, üzerine kalan kakaoyu serpin. Kremalı sosla servis yapın.

MALZEMELER
2 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı labne peyniri Üzeri için:
1 çay bardağı çiğ krema
80 gr. beyaz çikolata

* * *

Zeytinli ekmek
Yumurtaları, zeytinyağını, limon suyunu ve yoğurdu derin bir kaba alıp, bir kaşık yardımıyla çırpın. Hepsini çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyip, çekirdekleri çıkartılmış zeytinlerle birlikte yoğurun. Dilerseniz uzun bir kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba koyun, dilerseniz poğaça şekli vererek tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER
1 su bardağı zeytin
4 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım limonun suyu
Kekik, nane, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA