Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Hasanpaşa köftesi

500 gr. kıyma
1 adet soğan
2 dilim ekmek içi
Tuz, karabiber İçi için:
4 adet patates
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Rendelenmiş soğanı, kıymayı, ıslatılmış ekmek içini, karabiber ve tuzu yoğurun. Harçtan parçalar koparın ve kase şeklinde köfteler hazırlayın. 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Haşlanmış patatesleri ezin. Süt, yağ ve yumurtayı ekleyerek püre haline getirin ve köftelerin içine yerleştirin. Fırına verip, pürenin üstü kızarana kadar pişirin.

Yulaflı mantar çorbası
2 çorba kaşığı yulaf ezmesi
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 diş sarmısak
150 gr. manta
1'er çay kaşığı biberiye, kekik, tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yulafları bir gece önceden yarım bardak suyla ıslatın. Daha sonra yağ hariç, tüm malzemeleri blendırdan geçirin. Ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca tuz, kekik ve biberiyeyi ekleyin. Tencereyi ocaktan alın. Zeytinyağını katıp servis yapın.

Kremalı poğaça
1 kutu krema
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 paket margarin
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 kibrit kutusu yaş maya
Aldığı kadar un
1 su bardağı kaşar peyniri
Yaş mayayı, toz şekeri, kremayı, sıvı yağı, margarini, tuzu, unu ve yumurta akını karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurun ve mayalandırın. Mayalanan hamurdan parçalar koparın. İçine rendelenmiş kaşar peyniri koyup kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serperek 190 derece fırında pişirin.

Yeşil pilav
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet nane
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Yeşillikleri ince ince kıyın. Suyu tuzla kaynatın. İçine doğradığınız yeşilliklerin yarısını koyun. Tereyağı, zeytinyağı, karabiber ve pirinci de ilave edin. Pilav pişince kalan yeşillikleri koyup karıştırın ve kapağı açık olarak demlenmeye bırakın. Soğuk veya sıcak olarak servis yapın.

Kup piramit
2 paket bitter çikolata
1 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı krema
1 çay bardağı ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı
Yağ ve kremayı eritin. Çikolataları bir bıçakla kıyıp kremalı karışıma ilave edin ve erimesini sağlayın. Kırılmış bisküvi ve cevizleri karıştırıp kuplara paylaştırın. Üzerlerine çikolatalı karışımı dökün. Buzdolabında biraz dinlendirin. Servis yapmadan önce mevsim meyveleriyle süsleyip servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA