Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Patatesli poğaça
250 gr. margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın akı
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz İç malzemesi:
3 adet patates
Tuz
Pul biber
Karabiber Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı galeta unu
Haşlanıp ezilmiş patatesleri, tuz, karabiber ve pul biberle karıştırın. Hamur için verilen tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp elinizle açın. İçine patatesli karışımdan koyup kapatın ve yuvarlayın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, galeta ununa bulayın. 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Erikli dana rosto
1 kg. dana rosto
4 çorba kaşığı sıvı yağ
3 adet soğan
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı et suyu
3 adet havuç
150 gr. kuru mürdüm eriği
Tuz
l Karabiber
Eti tuzla iyice ovun. Sıvı yağı tencerede kızdırın, eti kabuk bağlayana dek devamlı çevirerek kavurun. Dörde bölünmüş soğanları, toz şekeri ve et suyunu ekleyip çok kısık ateşte bir saat pişirin. İri doğranmış havuçları eriklerle birlikte ete ekleyip 35 dakika daha pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Bakla köftesi
2 su bardağı kuru bakla
1 adet pırasanın beyaz kısmı
2 adet soğan
5 diş sarmısak
1/2'şar demet dereotu ve maydanoz
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı susam
1/2 tatlı kaşığı kişniş
Kimyon
kırmızıbiber
Tuz
Karabiber
Doğranmış pırasa, soğan, sarmısak, maydanoz, dereotu, karabiber, kimyon ve tuzu blenderde çekin. Bir gece önceden ıslatılmış baklayı ekleyip bir kez daha çekin. Üzerine un, yumurta, kişniş ve kırmızıbiberi ekleyip yoğurun ve istediğiniz büyüklükte köfteler yapın. Susama bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA