Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bahar pizzası

Yufkaları bütün olarak üst üste serin ve rulo yapın, bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Kestiğiniz şeritleri elinizle didikleyerek yağlanmış tepsiye yerleştirin. Zeytinyağı, salça, tuz, kekik, süt, toz şeker ve karabiberi karıştırıp yufkaların üzerine dökün. En üste ince doğranmış sucuk, salam, kaşar peyniri ve dil peynirini serpin. 200 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin.

MALZEMELER
3 adet yufka
2 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kekik
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı kaşar peyniri
8'er dilim sucuk ve salam
1/2 çay bardağı dil peyniri
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber

Enginar sapı musakkası
Enginar saplarını, yumuşak içlerini elde edinceye kadar soyun ve yarım limonun suyunu eklediğiniz suya atın. Sudan alarak istediğiniz büyüklükte kesip üzerlerini örtecek kadar su, kalan limon suyu ile kesme şekerle 15 dakika haşlayın. Kıyılmış soğanı yağda soteleyin, kıyma, karabiber ve tuz ekleyerek kavurun. Kıyılmış sivri biber ve maydanozu da ekleyerek beş dakika daha pişirin. Enginarları süzün, üzerine kıymalı harcı dökün. Üstüne halka doğranmış domatesleri yerleştirin. Bir su bardağı sıcak su ekleyerek 15-20 dakika pişirin.


MALZEMELER
10 adet enginarın sapı
1 adet limonun suyu
1 adet kesme şeker
1 adet soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gr. kıyma
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 adet domates
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

Kuru yemiş lokumu
Cevizleri kırın. Kuru inciri yıkayıp sap kısmını kesin. Kuru eriğin çekirdeğini temizleyin. Parçalara ayrılmış ceviz, kuru incir, kuru erik, kuru kayısı ve kuru üzümü robotta kıyın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp küçük toplar yapın. Topların bir kısmını hindistancevizine, bir kısmını antepfıstığına bulayarak servis yapın.

MALZEMELER
400 gr. ceviz
200 gr. kayısı
150 gr. kuru üzüm
200 gr. kuru incir
200 gr. kuru erik
1 paket Hindistan cevizi
150 gr. tuzsuz Antep fıstığı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA