Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Nohutlu patates köftesi

Nohudu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzerek bir kaba alın. Haşlanmış patatesleri nohuda katın. Yoğururken bulguru ekleyin. İnce ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu katın. Tuz, karabiber ve pul biber ilave edip iyice yoğurun. Harçtan koparacağınız parçalarla iri köfteler hazırlayın, sonra una bulayıp kızgın yağda kızartın.
MALZEMELER
1.5 su bardağı nohut
2 adet patates
1 çay bardağı ince bulgur
1/2 demet maydanoz ve dereotu
1 su bardağı un
Tuz
Karabiber
Pul biber

Kremalı bisküvi
Un ve pudra şekerini karıştırın. Margarin, yumurta akı ve vanilyayı ekleyerek yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. Yarısına kakao ekleyip yoğurun. Hamurları 15 dakika dinlendirin, yarım santim kalınlığında açıp bardak ağzı ile kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Krem şantiyi sütle çırpın, kakao ekleyip karıştırın ve kakaolu bisküvilerin üstüne sıkın. Sade bisküvileri üstüne kapatın. Üstüne tekrar krem şanti sıkın.
MALZEMELER
1.5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta akı
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao Krema için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao

Safranlı pilav
Pirinci tuzlu sıcak suda bekletin. Yıkayıp suyunu süzün. Tavuk etini haşlayıp suyunu süzün. Safranı, yarım kahve fincanı suda 30 dakika bekletip tavuk suyuna ilave edin. Bademleri tereyağında kavurun. Üzerine pirinci ekleyip kavurun. Didiklenmiş tavuk eti, bezelye, zencefil ve tuzu, pirince ilave edin. Üzerine safranlı tavuk suyunu döküp pişirin. Pilavı ocaktan alınca fıstığı ekleyin.
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
50 gr. badem
1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı su
1 tutam safran
1 su bardağı bezelye
1 çay kaşığı toz zencefil
Tuz
50 gr. kabuksuz Antep fıstığı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA