Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Kıymalı poğaça
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat İçi için:
150 gram kıyma
4 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı Üzeri için: l1 yumurta sarısı
Susam
Hamur için verilen tüm malzemeyi, unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. İçi için; tereyağında kıymayı kavurun. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Hamuru unlanmış zeminde açın. Bardak yardımıyla yuvarlak kesip iç harcı koyun ve yarım ay şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 180 derecede 30 dakika pişirin.

Nişastalı kurabiye
1 paket mısır nişastası
4 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çay bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
1 paket Hindistan cevizi
Bir kabın içine mısır nişastası, un ve tereyağını koyup karıştırın. Tüm malzemeler karışınca; yumurta, hindistancevizi ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp tepsiye dizin. 190 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Tavuklu makarna
400 gr. tavuk göğüs eti
1 adet soğan
150 gr. mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı çiğ krema
Tuz
Karabiber
Makarnayı haşlayıp süzün. Etleri yağsız tavada kızartın. Aynı tavaya doğranmış soğanları, dilimlenmiş mantarları ve tereyağını koyup beş dakika pişirin. Üzerine tavuk etini koyup pişirmeye devam edin. Baharatları ve en son kremayı ekleyip bir taşım kaynatın. Makarnayla karıştırdıktan sonra servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA