Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Balık kroket

Ekmekleri, dövülmüş sarımsağı, kırmızıbiberi ve kimyonu robotta iyice karıştırın. Mezgit filetoyu parmak büyüklüğünde doğrayın. Tahta bir tokmakla üzerlerine hafifçe vurarak inceltin. Balıkları, hazırladığınız baharatlı ekmeğe bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartın.
MALZEMELER
6-7 dilim kuru ekmek
2 adet mezgit fileto
2 diş sarımsak
Kırmızıbiber
Kimyon

İrmikli incir sarma
Su ve toz şekeri üç dakika kaynatın, bal ekleyip ocaktan alın. İrmik, kuskus, zeytinyağı ve tuzu yoğurarak sert bir hamur elde edin, 30 dakika dinlendirin. Küp küp doğranmış incir, sıvı yağ, karanfil ve cevizi harmanlayın. Hamuru ikiye bölün. Oklava ile açarak 7 santim eninde, 20 santim boyunda iki adet hamur elde edin. Harcı da ikiye bölüp elinizle rulo yapın ve hamurların ortalarına yerleştirin. Hamurların uçlarını ortada birleştirip rulo yapın. Elinizle hafifçe bastırarak yassılaştırın. Dilimleyip sıvı yağda kızartın, soğuk şerbetin içinde 5 dakika dinlendirin.
MALZEMELER
3 su bardağı irmik
1 su bardağı haşlanmış kuskus
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz Harç için:
10 adet taze incir
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
2 adet karanfil Şerbet için:
1 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı bal

Ekmek salatası
Ekmeğin üstünü kapak şeklinde kesin, içini çıkarın. Yıkanıp suyu süzülmüş göbek salata ve semizotunu ekmeğin içine yerleştirin. Dilimlenmiş domates, kaşar peyniri ve salamı salataya ekleyin. Üzerine nane yapraklarını ilave edin. Sos malzemesini karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
1 adet yuvarlak köy ekmeği
1/2 göbek salata
15 dal semizotu
3 adet domates
4 dilim kaşar peyniri
10 dilim salam
3-4 dal nane Sosu için:
2 çorba kaşığı balzamik sirke
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA