Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fıstıklı mücver

Patatesi haşlayıp ezin. Kabağı rendeleyip suyunu sıkın ve patatese ilave edin. İnce kıyılmış taze soğan, Antep fıstığı, yumurta, galeta unu, bal, yenibahar, tuz, karabiber ve pul biberi de ekledikten sonra bütün malzemeyi iyice karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya az miktarda sıvı yağ koyun. Hazırladığınız karışımdan birer çorba kaşığı alıp önlü arkalı kızartın. Kızardıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
4 adet patates
1 adet kabak
2 dal taze soğan
2 çorba kaşığı kıyılmış Antep fıstığı
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz, karabiber ve pul biber

Hellimli salata
Kıvırcığı yıkayıp yapraklarına ayırın. Servis tabağına gelişigüzel kıvırcık, fesleğen, maydanoz, dilimlenmiş kırmızı biber ve kiraz domates yerleştirin. En üste yapışmaz yüzeyli tavada kızarttığınız hellim peynirini koyun. Hardal, zeytinyağı, sarımsak, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın. Salatanın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
1 adet kıvırcık
8-10 dal fesleğen
1/2 demet maydanoz
2 adet kırmızı biber
10-12 adet kiraz domates
100 gr. hellim peyniri
Hardal sos için:
1 tatlı kaşığı hardal
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş dövülmüş sarımsak
1 adet limon suyu
Tuz

Pırasalı somon
Pırasayı temizleyip doğrayın. Patatesleri halka halka doğrayın. Bir fırın kabını yağlayıp patatesleri hafifçe üst üste gelecek şekilde dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirip, tuz ve karabiber serpin. Pırasayı patateslerin üzerine yayın. Yeniden zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin. Somon dilimlerini en üste koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişmeye bırakın. Krema, süt ve tane karabiberi karıştırın. Fırındaki somonun rengi dönünce çıkarıp üzerine kremayı yayın. Yeniden fırına verin. Üzeri kızarana dek pişirip servis yapın.
MALZEMELER
6 adet pırasanın beyaz kısımları
3-4 adet patates
8 dilim somon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 paket krema
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tane karabiber
Tuz ve karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA