Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Meyveli kek

Yumurta ve toz şekeri çırpın. Sıvı yağ, süt ve suyu ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve toz zencefili eleyerek karışıma ekleyip karıştırın. Kabukları soyulup küp doğranmış meyveleri una bulayıp keke ilave edin. İri doğranmış kayısı ve cevizi katın. Tüm malzemeyi şöyle bir karıştırdıktan sonra yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1'er çay kaşığı tarçın ve toz zencefil
1'er adet ayva ve elma
3 adet mandalina
1 adet portakal
7 adet kuru kayısı
10 adet ceviz

Mantarlı lazanya
Lazanyayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Tereyağı ve zeytinyağını bir tavaya alıp doğranmış mantarı soteleyin. Soğan ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Doğranmış domates ve sivri biberi ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip beş dakika daha kavurun. Ocaktan alıp maydanoz ilave edin. Lazanyaları süzün. Didikleyip tavaya ilave edin. Birkaç dakika birlikte pişirin. Kaşar peyniri serperek servis yapın.

MALZEMELER
6 adet lazanya yaprağı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
6-7 adet mantar
1 adet soğan
2 adet domates
3 adet sivri biber
4 dal maydanoz
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Un çorbası
Un ve sıvı yağı bir tencereye koyup un hafif sarı bir renk alana dek karıştırarak kavurun. Ateşten alıp biraz su katarak unla yağı ezin. Tekrar ateşe koyun. Et suyunun tamamını katıp karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın. Boza kıvamına gelince ateşten alın. Üzerine nane serperek servis yapın.

MALZEMELER
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı et suyu
Tuz ? Nane



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA