Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kereviz kalyesi

Kerevizleri elma dilimi doğrayıp limonlu suya atın. Eti, suyunu çekinceye dek kavurun. Tereyağı ve soğanı ekleyin. Soğan kavrulunca etle birlikte tencerenin ortasına toplayın. Kenara kerevizleri dizin. Et suyu ve tuz ekleyip 10 dakika pişirin. Koruk ekşisiyle 40 dakika daha pişirin. Yemeğin suyunu bir kaba süzün. Tencereyi ters çevirerek yemeği servis tabağına aktarın. Süzdüğünüz suyu üzerine gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER
4 adet orta boy kereviz
1/2 limonun suyu
400 gram kemikli kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
3 su bardağı sıcak et suyu
2 çorba kaşığı koruk ekşisi
Tuz

Tahinli çörek
Un, maya, şeker, bir adet bütün yumurta ve bir adet yumurta akını, tereyağı, zeytinyağı ve suyu yoğurun. Hamur kıvama gelince oklavayla açın. Toz şeker, tahin ve dövülmüş cevizi karıştırıp hamurun üzerine dökün. Hamuru rulo yapın ve dilediğiniz büyüklükte kesin. Yumurta sarısı sürüp susam serpin. 180 derecede fırında pişirin.

MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
Bir tutam şeker Üzeri için;
4 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı tahin
Susam ve ceviz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA