Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kabaklı pay

MALZEMELER
2'şer adet kabak, havuç ve patates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber Sos için:
3 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
Pul biber
1/2 litre süt
Tuz
Karabiber

Kabakları kabuklu olarak, havuçlarıysa kabuğunu soyup buharda 15'er dakika pişirin ve dilimleyin. Patatesi dilimleyin, sarımsak, tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek yağda kavurun. Kıyılmış maydanozun yarısını katıp ocaktan alın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. Sos için verilen malzemeleri karıştırıp patateslerin üzerine gezdirin. Kabak ve havucu üzerine yerleştirip 210 derece fırında 30 dakika pişirin.

ÇATLAK KURABİYE
MALZEMELER
1.5 su bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı un
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı Hindistan cevizi

Un, mısır nişastası, kabartma tozu, vanilya, toz şeker ve Hindistan cevizini karıştırın. Tüm malzemeye tereyağı ve yumurta ekleyip hamur haline getirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayıp tepsiye dizin. 190 derecede 20 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA