Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcan kebab

MALZEMELER
2 adet patlıcan
1 adet büyük boy domates
2 diş sarımsak
1 adet sivri biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı zeytinyağı Köfte için:
400 gr. kıyma
1 adet orta boy soğan
1/2 demet kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber

Kıyma, rendelenmiş soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Patlıcanları alaca soyup halka halinde doğrayın, zeytinyağıyla harmanlayın. Fırın kabına bir patlıcan dilimi, bir köfte olmak üzere sıralayın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırına verin. Sarımsak, doğranmış domates ve biberleri yağda soteleyin. 20 dakika sonra fırındaki yemeğin üzerine döküp yeniden fırına verin. 10 dakika daha pişirin.

***
Cevizli kek
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ceviz
1 adet havuç
2.5 su bardağı un

Yumurtaları şekerle çırpın. Üzerine sütü ve yağı koyup çırpmaya devam edin. Karışıma unu, kabartma tozunu, vanilyayı, rendelenmiş havucu, kıyılmış cevizi ilave edip karıştırın. Hamuru yağlanıp unlanmış bir kek kalıbına koyup 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA