Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Soslu tavuk şiş

MALZEMELER
2-3 adet tavuk göğsü
3 adet biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Kekik
Tuz

Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayın. Domates ve biberleri dilimleyin. Şişlere sırasıyla tavuk, biber, domates olmak üzere malzeme bitene kadar dizin. Zeytinyağına dövülmüş sarımsak, kırmızıbiber, karabiber, kekik ve tuzu ekleyin. Şişleri bu sosun içinde birkaç dakika bekletin. Teflon tavada çevirerek kızartın.

Bulgur salatası
MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
2 adet taze soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
1 adet salatalık
1 adet havuç
1 limonun suyu
1 çay bardağı sıcak su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kırmızıbiber
Karabiber
Kimyon
Marul

Bulgurun üzerine sıcak suyu ekleyip yaklaşık beş dakika bekleyerek şişmesini sağlayın. İnce kıyılmış taze soğanı, kırmızı biberi, sarı biberi, salatalığı ve rendelenmiş havucu bulgura ilave edip karıştırın ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Limon suyu ve baharatları ekleyip yıkanmış marul yapraklarının içinde servis yapın.

Kaynıyarık börek
MALZEMELER
4 adet yufka
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ İçi için:
200 gr. beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 adet domates
2 adet sivri biber

Bir adet yufkayı su ve sıvı yağı karışımıyla ıslatın, üzerine ikinci yufkayı koyup üçgen şeklinde kesin. Peyniri ezin ve kıyılmış maydanozla karıştırıp yufkaların üzerine koyun. Genişçe sarıp katlayın ve tepsiye dizin. Tüm börekleri bu şekilde hazırlayın ve bıçakla ortasını açın. Açık kısımlara biber ve domates dilimleri yerleştirip 200 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA