Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Arpacık soğanlı ciğer

MALZEMELER
300 gr. arpacık soğan
1 adet kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
5 dal kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber

Arpacık soğanları tereyağında renkleri dönene kadar sote edin. Üzerine kuşbaşı doğranmış ciğeri ekleyin ve suyunu salıp çekene dek soteleyin. Dövülmüş sarımsak, kimyon, domates ve biber salçası, tuz ve karabiber katın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip 20-25 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın.

İNCİR KIZARTMASI
MALZEMELER
10 adet taze incir
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
1.5 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 şişe maden suyu
1 tutam tuz

İncirleri kabuklu şekilde yıkayıp iyice kurulayın. Yumurta sarısı, un, toz şeker ve maden suyu iyice karıştırın. Bu karışımı oda sıcaklığında 30 dakika kadar dinlendirin. Ayrı bir yerde ise yumurta akı ile tuzu kar haline gelene kadar çırpın. Daha sonra unlu karışıma ekleyip yavaşça karıştırın. İncirleri bu karışıma batırıp çıkardıktan sonra kızgın sıvı yağda kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA