Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Sebzeli hindi yuvası
1/2 kg. hindi göğüs eti
1'er adet kırmızı ve sarı dolmalık biber
1 adet kabak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Karabiber
4 adet taze soğan
Hindi etlerini iki parmak eninde şeritler halinde doğrayın ve inceltin. Bir çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu karıştırıp hindi etlerini ovun. İki şeridi kürdanla birbirine ekleyin ve ortası boş bir yuva haline getirin. Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Küp küp doğranmış biberleri ve kabağı kalan zeytinyağında soteleyin. Taze soğanların yeşil kısımlarını sıcak suda 1-2 dakika tutup soğuk suya batırın. Yuvaların içine, sebzeli karışımdan doldurun, kürdanları çıkartıp bir sap taze soğanla etraflarını bağlayın.

Kuskus salatası

1 paket kuskus
1/2 su bardağı mayonez
1 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
Tuz
Kuskusu tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün, dövülmüş sarımsak, yoğurt ve mayonezle karıştırın. Derin bir kaba aktarın, üzerini bastırarak düzleştirin. Soğuduktan sonra ters çevirerek servis tabağına çıkarın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA