Kestaneli pasta
1 adet kakaolu hazır kek
250 gr. kestane püresi
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
2 paket 80 gramlık beyaz çikolata Keki ıslatmak için:
2'şer tatlı kaşığı toz şeker ve neskafe
1 su bardağı ılık süt
Toz şeker ve neskafeyi sütle karıştırıp kekin iki parçasını da ıslatın. Kekin alt parçasını servis tabağına alıp üzerine kestane püresini sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın. Bu arada krem şantiyi sütle güzelce çırpın. Beyaz çikolataları benmari usulüyle eritip krem şanti ile karıştırın ve kekin üzerine sürün. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Hindi salatası
3 parça hindi göğüs eti
2 adet sivri biber
1/4 demet maydanoz
1 adet göbek salata
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
Tuz
Karabiber
Kırmızı pulbiber
Hindi etini kuşbaşı doğrayıp; bir su bardağı suda haşlayın ve parçalara ayırın. Biberleri ve maydanozu ince ince kıyıp hindi etiyle karıştırın. Göbek salatanın içini çıkarıp kare şekline getirin. İçini hindili karışımla doldurun. Bir kapta zeytinyağı, limon ve baharatları karıştırıp salatanın üstüne dökün.