MALZEMELER
1 çorba kaşığı margarin
2.5 su bardağı un
6 adet yumurta
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Tuz İçi için:
2 adet nar
2 adet muz
Un, yumurta, süt, vanilya ve tuzu çırpın. Karışımdan birer kepçe alarak arkalı önlü kızartın. Nar tanelerini ve dilimlenmiş muzu kreplerin içine doldurun. Limon kabuklarını ince şerit biçiminde kesin. Kaynar suya atıp birkaç saniye pişirin. Süzüp kağıt havluya sarın. Krepleri kese biçiminde kapatıp limon kabuklarıyla bağlayın. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Pastırmalı patates
MALZEMELER
6 adet küçük patates
100 gr. pastırma
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gr. kaşar peyniri
2 adet sivri biber
Patatesleri iyice yıkayın. Kabuklarını soymadan 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Rendelenmiş kaşar peyniri ve tereyağını karıştırın. Patateslerin üzerinden çok az kesip içine rendelenmiş kaşar peyniri ve tereyağını karıştırıp yerleştirin. İnce dilimlenmiş pastırmaları da üzerine sıralayıp beş dakika daha fırında pişirin.