MALZEMELER
2 su bardağı kuru iç bakla
2 çorba kaşığı tereyağı
6-7 su bardağı su
1 çorba kaşığı taze nane
1 diş dövülmüş sarımsak
2 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Baklayı dört-beş saat suda bekletin, süzüp bir tencereye alın. Üzerine tereyağı ile soğuk suyu koyup 15-20 dakika kadar pişirin. Blender'dan geçirip yeniden ocağa koyun. Nane, sarımsak ve limon suyunu bir kapta karıştırıp çorbaya ekleyin. Tuzunu ilave edip beş dakika daha pişirin.
Sigara böreği tatlısı
MALZEMELER
4 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı su
1/2 limonun suyu
4 adet yufka
3 su bardağı dövülmüş ceviz
3 su bardağı sıvı yağ
Pudra şekeri ile suyu beşaltı dakika kaynatın. Limon suyunu da ilave edip iki dakika daha ocakta tutun. Yufkaları üçgen biçiminde kesin. İçlerine dövülmüş ceviz koyup sıkıca sarın ve su dolu bir kapta 10 dakika bekletin. Suyunu süzdürüp kızgın yağda kızartın, soğuk şerbete atın.