Pancarlı portakal tabağı
200 gr. pancar turşusu
3 adet portakal
100 gr. otlu peynir
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2-3 dal maydanoz
Sosu için:
1 tatlı kaşığı hardal
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
1/2 limonun suyu
Karabiber
Portakalları ikiye bölün. Etli kısımlarını tamamen çıkarmadan içlerini oyun. Otlu peyniri küp küp doğrayıp kıyılmış maydanoz ve kuru fasulyeyle karıştırın. Portakal çanaklarının içine küp küp doğranmış turşu ve peynirli harcı koyun. Üzerine yeniden turşu ve peynirli harç koyun. Sos için verilen malzemeleri karıştırıp üzerine dökün.
Burgu çatal kraker
2 su bardağı un
120 gr. tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı çörekotu
1 adet yumurta
Un ve yağı karıştırıp tuz, mahlep ve suyu ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru çubuklar halinde yuvarlayıp kendi içlerinde ikiye katlayıp; burgu yapın. Hamuru tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.