Sakızlı krokanlı muhallebi
6 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı pirinç unu
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 adet damla sakızı Krokan için:
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı toz şeker
Margarinle pirinç ununu kavurun. Ateşten alıp sütü, toz şekeri ilave edin. İyice karıştırın. Dövülmüş damla sakızını da ekleyip tekrar ocağa koyun, koyu bir kıvam alana dek karıştırın. Ocaktan alıp 10 dakika mikserle çırpın, servis kaselerine doldurun. Krokan için yapışmaz yüzeyli bir tavada toz şekeri ve cevizi sallayarak kavurun. Yağlı kağıda dökün. Donunca krokanı kırıp muhallebinin üzerine koyun.
Çıtır tavuk
200 gr. tavuk göğsü
2 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay bardağı soya sosu
1 çay bardağı toz tarhana
Tavuk etlerini jülyen doğrayın. Sarımsakları ezin. Yoğurt, soya sosu ve sarımsakları bir kapta karıştırın. Tavuk etlerini bu karışımın içinde bir gece bekletin. Ertesi gün karışımdan çıkartıp tarhanayla harmanlayın. Kızgın yağda kızartarak servis yapın.