Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantarlı bezelye salatası

Sirke ve balı karıştırın. Mantarları doğrayıp üzerine kaynar su dökün. Bezelyeleri karbonatlı ve tuzlu suda 20 dakika haşlayıp suyunu süzün. Bulguru yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Mantarları sudan alın. Bezelye ve bulguru servis tabağına alın. Üzerine mantarları ekleyin. Limon suyu, sıvı yağ, soya sosu, sirkeli karışım, mantarları beklettiğiniz sudan iki çorba kaşığı ile tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

MALZEMELER

2 su bardağı bezelye
10 adet mantar
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı bal
1 tutam karbonat
1 su bardağı bulgur
1 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı soya sosu
Tuz
Karabiber

Mısır gevrekli çikolata

Mısır gevreği ve cevizi robotta karıştırın. Üzerine tahini döküp bir süre daha karıştırın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Mısır gevrekli cevizli karışıma çikolatayı ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir kaşıkla, yağlı kağıt üzerine parçalar halinde dizip dondurduktan sonra servis yapın.

MALZEMELER

1 su bardağı mısır gevreği
250 gr. damla çikolata
1 su bardağı ceviz içi
1 çorba kaşığı tahin

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA