MALZEMELER
2 su bardağı un
170 gr. margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri İçi için:
1 litre süt
1/2 su bardağı pirinç
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1/2 su bardağı toz şeker
Tuz
Hamur malzemelerini yoğurun ve buzdolabında bir saat dinlendirin. Hamuru açın ve yağlanmış tart kalıbına kenarlarını yükselterek döşeyin. Sütü ve pirinci tencereye alın. Karıştırarak pirinç yumuşayana kadar pişirip soğutun. Yumurta sarılarını; tereyağı, toz şeker, vanilya ve limon kabuğu rendesiyle çırpın. Akları ise bir tutam tuzla çırpın. Karışıma; pirinç, yoğurt ve yumurta aklarını ilave edip hamurun üzerine dökün. Alüminyum folyo ile kaplayıp 30 dakika pişirin.
Domates sefası
MALZEMELER
6 adet domates
100 gr. enginar kalbi
1 adet kırmızı soğan
3 dal taze soğan
1 çay bardağı arpa şehriye
1/2 demet maydanoz
Domateslerin içlerini oyup bir su bardağı suyla kaynatın. İçine arpa şehriyeyi ekleyip pişirin. Ocaktan alıp doğranmış taze soğan, kırmızı soğan ve maydanozu ekleyip harmanlayın. Daha sonra enginar kalbini ekleyip domateslerin içlerine paylaştırın.