Kıyma ve rendelenmiş soğanı yoğurun. Rendelenip suyu sıkılmış kabak ve havucu, ince kıyılmış biber ve maydanozu ekleyin. Yumurta ve baharatı da ilave ederek yoğurun. Şekil verip buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Az yağda kızartın.
MALZEMELER
500 gr. kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet sivri biber
1'er adet havuç ve kabak
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kekik
Bayat ekmek keki
Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın. Unu ve peyniri de içine ekleyerek çırpmaya devam edin. Portakal suyu, labne peyniri ve ufalanmış bayat ekmekleri içine dökerek son bir kez karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı un
5 dilim bayat ekmek
1 paket labne peynir
1 adet portakal