MALZEMELER
2 demet maydanoz
5 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Kuru nane
Aldığı kadar un
Çok ince doğranmış maydanoz, yumurta, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kuru naneyi karıştırıp iyice harmanlayın. Üzerine koyuca bir bulamaç elde edecek kadar un katıp tekrar karıştırın. Karışımdan kaşık kaşık parçalar alıp kızgın sıvı yağda kızartın.
Milföylü armut tatlısı
MALZEMELER
4 adet armut
6 adet milföy hamuru
1 adet yumurta Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 adet vanilya
Armutların kabuklarını soyup düz dursun diye altından çok az kesin. Üzerine şeker, vanilya ve suyu koyup 15 dakika pişirip soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını unlanmış tezgahta açın ve ince şeritler kesin. Armutların üzerine yumurta akı sürün. Hamurları armutlara sarın, üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecede 30 dakika pişirin. Şerbeti hamurun üzerinde gezdirin.