Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pazılı barbunya

MALZEMELER
3 demet pazı
1/2 kg. ayıklanmış barbunya
3 çorba kaşığı tereyağı
4 adet soğan
1 su bardağı süt
Tuz
Barbunyayı haşlayın ve süzüp kenara alın. Tereyağını eritip yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kıyılmış pazıyı ilave edin. Beş dakika kavurduktan sonra haşlanmış barbunya ve sütü tencereye ekleyin. 15 dakika pişirip sıcak servis yapın.


İNCİR KIZARTMASI
MALZEMELER

10 adet taze incir
1 adet yumurta
1.5 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 şişe soda
1 tutam tuz

İncirleri kabuklu şekilde yıkayıp kurulayın. Yumurta sarısı, un, toz şeker ve sodayı iyice karıştırın. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde yumurta akı ile tuzu kar haline gelene dek çırpın. Daha sonra unlu karışıma ekleyip yavaşça karıştırın. İncirleri bu karışıma batırıp çıkarın. Kızgın sıvı yağda kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA