Türkiye'nin en iyi haber sitesi

MALZEMELER
2 su bardağı ev eriştesi
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
6 su bardağı sıcak su
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Salça ekleyip kavurmaya devam edin. Mercimek ve su ekleyip, mercimeği yarı yarıya pişirin. Erişte ilave edip, tuz ve karabiberini ayarlayın. Erişte yumuşayana dek pişirmeye devam edin. Ezilmiş sarımsak ve sirke ekleyip 1-2 dakika daha pişirin. Üzerine yağda yakılmış pul biber dökerek servis yapın.

Soslu taze fasulye
MALZEMELER
300 gr. taze fasulye
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 adet orta boy domates
Tuz
1 diş dövülmüş sarımsak
Ayıklanmış fasulyeleri kaynar suya atıp beş dakika haşlayın. Tencereden alıp hemen soğuk suya atın. İyice süzüp geniş bir kaba koyun. Limon suyu, zeytinyağı ve tuz ile harmanlayıp servis tabağına alın. Dolmalık fıstığı rengi dönene kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın, üzerine sarımsağı ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Sosu fasulyelerin üzerine dökün, dolmalık fıstıkla süsleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER
BİZE ULAŞIN