MALZEMELER
1/2 kg. brokoli
1 paket spagetti
200 gr. yoğurt
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
Brokolileri tel süzgeç içine koyup kaynayan tuzlu suda üçdört dakika haşlayın. Sebzeleri, süzgeçle beraber sudan çıkarıp renginin bozulmaması için soğuk suya koyun. Brokoliyi pişirdiğiniz suya makarnaları atıp 10 dakika pişirin. Bir kapta yoğurdu, dövülmüş sarımsakları, ince doğranmış brokoliyi, zeytinyağını ve limon suyunu karıştırın. Spagettiyi servis tabağına aktarıp üzerine yoğurtlu brokoliyi dökün.
Patates mıhlama
MALZEMELER
1 kg. patates
250 gr. kavurma
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet büyük boy soğan
Tuz
Karabiber
Haşlanmış patatesleri çatalla ezin. Tereyağında piyazlık doğranmış soğanları rengi dönene kadar kavurun. Patatesi ilave edip soğanla iyice karışana kadar kavurmaya devam edin. Karışımın üzerine tuz ve karabiber ekleyin. Patates mıhlamasını servis tabağına alıp ortasına doğranmış kavurmayı koyun.