Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Kuskuslu somon
1 su bardağı kuskus
1/2 kg. somon
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 dal taze soğan
3 çorba kaşığı limon suyu
1/2 çay kaşığı beyaz biber
1 adet salatalık
1/2 demet dereotu
Tuz
Somonu küp küp doğrayın. Zeytinyağı, limon suyu, doğranmış soğan, beyaz biber ve tuzu karıştırın. Karışıma somonu ilave edip buzdolabında üç saat bekletin. Kuskusu dört su bardağı suda haşlayıp suyunu süzün. Salatalıkları küp küp doğrayıp kuskusa ilave edin. Kıyılmış dereotu ve tuz ekleyin. Kuskusu servis tabağına koyup üzerine somonu yerleştirerek servis yapın.

Maydanozlu omlet
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağ
1 demet maydanoz
3 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı çiğ krema
Tuz
Karabiber
Yumurtaları bir kabın içine kırıp iyice çırpın. İçine krema, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Maydanozları ince ince kıyıp yarısını yumurtaların içine ilave edin. Diğer yarısını da kıyılmış taze soğanlarla karıştırın. Tavada tereyağını eritip, içine çırptığınız yumurtaları döküp pişmesi için bekleyin. Daha sonra üzerine kıyılmış maydanozla karıştırdığınız taze soğanları döküp üç dakika kapağı kapalı olarak pişin. İkiye katlayıp servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA