Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kuzu tandır

MALZEMELER
1/2 kg. kemikli kuzu eti
2 adet soğan
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Kekik

Rendelenmiş soğan, karabiber, kekik ve tuzu karıştırın. Etin her tarafına bu karışımı sürün. Buzdolabına koyup bir saat dinlendirin. Fırını 220 derecede ısıtın. Eti bir tencereye alıp su koyarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp 20 dakika daha pişirin. Salça ve yoğurdu karıştırıp etin üzerine sürün. Eti bir tepsiye koyun. Üzerine erimiş margarin sürüp fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra ısıyı 180 dereceye düşürüp 40 dakika daha pişirin.

Burma baklava
MALZEMELER
12 adet baklava yufkası
3 çorba kaşığı tereyağı
200 gr. kıyılmış ceviz
100 gr. tereyağı Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Su ve şekeri kaynatıp şerbeti hazırlayın. Baklava yufkasını az miktarda eritilmiş tereyağ ile ıslatıp üç tane üst üste yerleştirin. İnce kıyılmış cevizi üzerine bolca serpin. Üzerine kalan tereyağını dökün ve oklavaya sarıp biraz büzdürerek oklavayı içinden çıkartın. Fırın tepsisine dizin. Bu şekilde fırına verip 15 dakika 200 derecede pişirin. Fırından çıkınca ılık şerbeti üzerine dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA