MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
3.5 su bardağı su
3 adet domates
3 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
1 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Rendelenmiş soğanı, tereyağı ve zeytinyağı karışımında kavurun. Ardından ince kıyılmış sivri biberi, doğranmış kırmızı biberleri ve küp küp doğranmış patlıcanları ilave edip kavurun. Bulguru koyup üç dakika daha kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesleri ve sıcak suyu da ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra 20 dakika pişirip servis yapın.
PASTIRMALI MENEMEN
MALZEMELER
50 gr. dilimlenmiş pastırma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
3 adet ince kıyılmış sivri biber
3 adet büyük boy domates
3 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Pul biber
İnce kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Sivri biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Küp küp doğranmış domatesi de katın. Domates diriliğini kaybedene kadar kavurmaya devam edin. İri doğranmış pastırmayı ve yumurtaları ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber serpin. Tüm malzemeyi karıştırıp tavanın ağzını bir kapakla kapatın ve kısık ateşte üç-dört dakika pişirin.