MALZEMELER
350 gr. kuşbaşı et
10 adet yufka
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet maydanoz
2 dal taze soğan
1 yumurta
Etleri çok ufak doğrayıp kendi suyu ile pişirin. Üzerine kıyılmış taze soğanı, maydanozu ve tereyağını ekleyip karıştırın. Ilınınca çırpılmış yumurtayı ekleyin. Yufkaları yağlayıp üzerine iç harçtan koyun ve dilediğiniz gibi katlayın. Yağsız tavada iki yüzünü de pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Portakallı kereviz çorbası
MALZEMELER
2 adet kereviz
2 adet portakal
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
6 su bardağı su
Tuz
Suyu kaynatın. Üzerine pirinci ve küp doğranmış kerevizleri koyup kısık ateşte, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Portakalları sıkıp suyunu çorbaya ekleyin ve iki dakika kaynatın. Ezilmiş sarımsakları tereyağında kavurup çorbaya ekleyin.