SOĞAN KEBABI
Soğanların kabuklarını soymadan ikiye bölün ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları yoğurup yuvarlak köfteler yapın. Bir fırın tepsisine soğanları ve köfteleri koyup 200 derecedeki fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 kg. soğan
600 gr. kıyma
2 soğan
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Kırmızıbiber
Kimyon
Tuz, karabiber
AVOKADOLU YEŞİL SALATA
Yeşillikleri ve kuzukulağını yıkayıp süzün. Derin bir kabın içinde domatesler ve kıyılmış yeşillikleri harmanlayın. Sirke, limon suyu ve zeytinyağını çırpıp salatanın üzerine dökün. Dolma fıstığını bir tavada kavurun. Havucu uzun uzun doğrayın. Avokadoyu ortadan bölüp çekirdeğini çıkartın ve dilimleyin. Salatayı havuç, avokado ve fıstıklarla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 adet göbek salata
5 adet çeri domates
1 adet havuç
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 adet avokado
1 limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 demet kuzukulağı
2 çorba kaşığı sirke
PEKMEZLİ UN HELVASI
Unu, tereyağında yaklaşık 20 dakika kadar kavurun. Üzerine pekmez, şeker ve sütü ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Helvayı bir kek kalıbına boşaltın. Soğuyunca kalıbı ters çevirip servis tabağına çıkarın.
MALZEMELER
200 gr. un
1 su bardağı pekmez
200 gr. tereyağı
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz
1 su bardağı süt