Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bademli etli pilav

Pirinci tereyağında kavurun. Üzerine suyunu ekleyip 20 dakika pişirin. Fıstık ve bademi bir tavada kavurup bir kenara alın. Tavaya rendelenmiş soğanı ve doğranmış kuzu etlerini koyup kavurun. Üzerine az miktarda su koyup 15 dakika kadar pişirin. Suyunu çeken etlerin üzerine baharatları ekleyip harmanlayın. Servis yapmadan önce kavrulmuş badem, fıstık ve eti pilava karıştırın.

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
1 çay bardağı çiğ badem
1 çay bardağı Antep fıstığı
1 çay kaşığı tuz
200 gr. kuzu kuşbaşı
1 soğan
Tarçın
Yenibahar
Karabiber

OTLU MANTAR DOLMASI
Mantarları temizleyip saplarını çıkarın ve tepsiye dizin. Peynir, dövülmüş sarımsak, çörekotu, kıyılmış yeşillikler, tereyağı ve yumurtayı karıştırıp mantarların içlerine doldurun. 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.

MALZEMELER

10 adet mantar
200 gr. lor peyniri
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
5 dal maydanoz
10 dal dereotu
1 çorba kaşığı çörekotu
1 adet yumurta

TATLI PİDE
Ekmek hamurundan, cevizden biraz büyük parçalar kopartıp unlanmış tezgahta tabak büyüklüğünde açın. Tahini, suyu ve şekeri çırpın. Bu karışımı hamurların ortasına sürüp tepsiye yerleştin. Hamurların kenarlarına da pekmez sürüp 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER

2 adet ekmek hamuru
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı pekmez

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA