Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Bezelye çorbası
3 çorba kaşığı margarin
2 adet patates
1 adet soğan
1 adet domates
1 demet dereotu, maydanoz
4 diş sarımsak
6 su bardağı et suyu
1 su bardağı bezelye
Tuz, karabiber
Patates, domates ve soğanı küçük küçük doğrayın. Sarımsak ve maydanozu ince kıyın. Margarini tencereye alın. Önce soğanları kavurun. Ardından patates, sarımsak, maydanoz ve dereotunu ekleyin. Beş dakika daha kavurup domatesi ilave edin. Beş dakika daha pişirip et suyunu katın. Su kaynayınca bezelyeyi ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp 15 dakika daha pişirin.

Soğan dolması
8 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1/2 demet nane
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı pirinç
1 su bardağı su
Tuz
Soğanların kabuklarını soyup püskül kısımlarından ince ince kesin. Sap tarafından soğanların içini kaşık yardımıyla oyun. Çıkardığınız iç kısımları robotta kıyın. Üzerine ince kıyılmış maydanozu, dereotunu, naneyi, sıvı yağı, şekeri ve tuzu ilave edip robottan geçirin. İç malzemeyi pirinçle karıştırın. Pirinçli karışımı, oyulmuş soğanların içlerine doldurun. Soğanları tencereye dizip sıcak suyu ekleyin. 30 dakika pişirin.

Çikolata ruloları
2 çorba kaşığı margarin
100 gr. bitter çikolata
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 su bardağı ince kıyılmış fındık
Margarini benmari usulü eritip pudra şekeri ve çikolatayla karıştırın ve buzdolabında donmaya bırakın. Buzdolabından çıkartıp kaşık yardımıyla parçalar alın. Bu parçaları, ince kıyılmış fındık üzerinde rulo yaparak yuvarlayın. Servis tabağına dizip buzdolabında biraz bekleterek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER
BİZE ULAŞIN