Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ekmekli domates

Domatesleri enine ikiye bölün. İçlerini, üst kısımlarından bir parmak çıkarın. Ekmek ve biberiyeyi rondodan geçirin. Üzerine kaşar peyniri, keş, tereyağı ve karabiber ekleyip karıştırın. Harcı domateslere paylaştırın. 200 derece fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

4 adet domates
1/2 su bardağı ufalanmış ekmek içi
2 dal biberiye
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 çorba kaşığı rendelenmiş keş
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

BEZELYELİ RİSOTTO
Bezelyeleri 10 dakika haşlayın. Yıkanmış pirinci tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Pirinçlerin rengi dönünce üzerine bir-iki kepçe tavuk suyu döküp karıştırın. Suyunu biraz çekince tekrar bir-iki kepçe tavuk suyunu ekleyip karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın. Pirinçler şişince üzerine haşlanmış bezelyeyi de katıp karıştırın. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirlerini de üzerine ekleyip bekletmeden servis yapın.

MALZEMELER

1 su bardağı bezelye
1 su bardağı risotto pirinci
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
Tane karabiber
30 gr. kaşar peyniri rendesi

ÇİKOLATALI PUDİNG
Süt, yumurta sarısı ve şekeri beş dakika karıştırıp ısıtın. Üzerine suyla hafifçe açtığınız nişastayı döküp iki dakika kaynatın. Ocaktan alıp içine çikolatayı ve çiğ kremayı ekleyip karıştırın ve kaselere paylaştırın. Üzerine ceviz koyup servis yapın.

MALZEMELER

200 gr. çikolata
200 gr. çiğ krema
1 çay bardağı ceviz
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı nişasta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA