Kıyılmış ceviz, un, nişasta, yumurta akı ve pudra şekerini yoğurun. İçine kakao ve erimiş tereyağını da ekleyip biraz daha yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın, ortasına şişe kapağıyla bastırın. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin. Üzerine bir miktar pudra şekeri serpip soğumaya bırakın.
MALZEMELER
3 adet yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı kakao
1.5 su bardağı kıyılmış ceviz
1 çorba kaşığı erimiş tereyağı
3 çorba kaşığı nişasta ve un
BAHAR PİDESİ
Mantarları haşlayıp doğrayın. Maya ve ılık suyu karıştırın. Üzerine un, şeker, yumurta ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun, yarım saat bekletin. Hamuru bezelere ayırıp unlamış tezgahta açın ve tepsiye yerleştirin. Üzerine mantarı ve zeytini ve kaşar peyniri serpin. Çıkınca kenarlarını domatesle süsleyin.
MALZEMELER
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı kadar su
1 yumurta Üzeri için:
3 adet domates
2 çorba kaşığı süt
Mantar
Zeytin
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
KIZARMIŞ DOMATES
Domatesleri yıkayıp kurulayın, bir santim kalınlığında dilimler halinde kesin. Üzerine bir tutam tuz serpin. Yumurtayı çırpın. Domates dilimlerini önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulayın, sıvı yağda kızartın. Yoğurtla servis yapın.
MALZEMELER
3 adet sert domates
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı galeta unu
5 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz