Yufkayı düz bir zemine serin ve yemek tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. İç harç için taze soğan, ıspanak, maydanoz, dereotu ve naneyi kıyın. İçine yumurta, süt, sıvı yağ, lor peynir, tuz, pul biber ve karabiber koyup karıştırın. Yağlanmış tepsiye üç adet yufkayı üst üste koyun ve üzerine iç harçtan yayın. Aynı işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
4 adet yufka
1 demet taze soğan
250 gr. ıspanak yaprağı
1'er demet maydanoz, dereotu, nane
2 adet yumurta l 1.5 su bardağı süt
6 çorba kaşığı sıvı yağ
300 gr. lor peyniri
Tuz, pul biber, karabiber
Püre için; soğan ve bezelyeyi bir tencerede bir su bardağı suda haşlayın. İçine tereyağı ve nane ekleyip mutfak robotunda çekin. Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayın. Tereyağı, sarımsak, soğan ve sivri biberi beş dakika pişirin. İstediğiniz baharatlarla tatlandırıp püre ile servis yapın.
MALZEMELER
400 gr. tavuk eti
3 adet sivri biber
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Kekik, tuz, kimyon
3 diş sarımsak
PÜRE İÇİN:
300 gr. haşlanmış bezelye
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çay kaşığı nane