Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Boşnak böreği

Yaklaşık 2.5 su bardağı un, tuz ve sirkeyi, yavaşça su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Gerekirse biraz daha un ekleyerek yumuşak bir hamur yapın ve bezelere ayırın. Üzerine sıvı yağ sürüp 20 dakika kadar bekletin. Haşlanmış patatesi ezin, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ve baharatlarla karıştırın. Hamuru açıp üzerine bir miktar daha yağ sürün, elinizle çekiştirip genişletin. İç malzemeyi paylaştırıp uzun şeritler yapın. İkiye katlayıp kol böreği gibi tepsiye yerleştirin. 190 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 su bardağı su
Un
1 çay bardağı sıvı yağ

İÇİ İÇİN:
4 adet patates
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
Kimyon, karabiber, tuz,

İNCİR KIZARTMASI
İncirleri kabuklu şekilde yıkayın. Yumurta sarısı, un, toz şeker ve sodayı iyice karıştırın. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde yumurta akı ile tuzu kar haline gelene dek çırpın. Daha sonra unlu karışıma ekleyip yavaşça karıştırın. İncirleri bu karışıma batırıp çıkarın. Sıvı yağda kızartın.

MALZEMELER

10 adet taze incir
1 adet yumurta
1.5 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 şişe soda
Tuz

BİBERLİ KARNIYARIK
Patlıcanları alacalı soyup üzerlerini hafifçe yağlayın. Fırında 15 dakika közleyin. Fırından çıkarınca ortalarını açın. Biberleri, sarımsağı, soğanı ve domatesi doğrayın, şeker ve zeytinyağı ekleyerek karıştırın. Karışımı patlıcanların içine doldurun. Üzerine bir çay bardağı su koyup 20 dakika pişirip soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER

4 adet patlıcan
2 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam şeker
1 çorba kaşığı sirke
1 adet domates
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA