Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Lokum pirzola

Pirzolaları derin bir kaba koyup üzerine limon suyu, ezilmiş sarımsak, süt, sıvı yağ ve baharatları ekleyip elinizle iyice yoğurun. Etleri bu şekilde iki saat bekletin. Bu şekilde yumuşayan pirzolaları çok az yağlanmış tavada arkalı önlü kızartın.

MALZEMELER
10 adet pirzola
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
6 diş sarımsak
1 limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

SALEPLİ KURABİYE
Yumurta, tereyağı ve şekeri iyice çırpın. Kabartma tozu, toz salep, mahlep ve tarçını da ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur olancaya kadar un ekleyin. Kıyılmış fındığı da ilave edip top top şekiller verin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER

3 su bardağı un
200 gr. tereyağı
2 adet yumurta
300 gr. kıyılmış fındık
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı toz salep
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tarçın

NOHUTLU ÇORBA
Tencereye iki su bardağı suyu koyup kaynatın. Üzerine pirinçleri koyup kısık ateşte, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpıp içine dökün ve iki dakika daha kaynatın. Haşlanmış nohutları da çorbanın içine ekleyip birlikte beş dakika kaynatın. Çorba pişince içine nane, kıyılmış dereotu ve ezilmiş sarımsak ilave ederek servis yapın.

MALZEMELER

1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
Tuz, nane

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA