Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pastırmalı yeşil mercimek

Mercimeği bir taşım kaynatıp suyunu dökün. Yağları tencereye koyup ince kıyılmış soğanı kavurun. İki dakika sonra pastırmaları da ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Salça, pirinç, tuz, karabiber ve mercimeği ekleyip karıştırın. Mercimeklere iki parmak geçecek kadar su ekleyin. Suyunu kontrol ederek 20 dakika pişirin. Üzerini pul biber, kimyon ve maydanoz ile süsleyin.

MALZEMELER

2 su bardağı yeşil mercimek
250 gr. pastırma
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1/2 su bardağı pirinç
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon

TAVUK SARMA
Tavukları tuzlayıp biberleyin. Her parçanın üzerine bir dilim jambon ve bir dilim kaşar peyniri koyun. Üzerlerine kekik serpip rulo yapın. Açılmamaları için kürdanla tutturun. Sıvı yağda arkalı önlü kızartarak servis yapın.

MALZEMELER

6 adet dövülmüş tavuk göğsü
6 dilim jambon
6 dilim kaşar peyniri
Tuz, karabiber, kekik

FINDIKLI KEK
Yumurta ve şekeri beş dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. Kıyılmış fındığı ekleyip karıştırın. En son unu ilave edin ve tahta kaşıkla karıştırın. Kek harcını küçük kalıplara boşaltıp 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kıyılmış fındık
2.5 su bardağı un

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA