Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün Ne Pişirsem?

Cipsli tavuk
2 paket patates cipsi
8 adet tavuk budu
5 su bardağı su
1 su bardağı un
2 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı süt
Tuz
Tavuk butlarının derilerini çıkarın. Üzerine su ve tuz ekleyerek daha iyi pişmesi için bu şekilde bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp una bulayın. Yumurta akı ve sütü çırpın. Cipsleri ufalayın. Tavuğu önce yumurtalı karışıma, sonra cipse bulayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin.

Kaymaklı ayva tatlısı
4 adet ayva
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 karanfil
1 adet limon
100 gr. kaymak
Ayvaların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Daha sonra çekirdekli kısmı temizleyin. Ayvaları tencereye koyup üzerine limon suyu dökün. Ayvanın çekirdeklerini, şekeri, suyu ve karanfili üzerine ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra ayvaları servis tabağına alıp üzerine tencerede kalan suyu gezdirin. Kaymakla servis yapın.

Pırasa mücveri
3 adet pırasa
1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı tepeleme un
Tuz, karabiber
Pırasaları yıkayıp ince kıyın. Üzerine bir su bardağı su ekleyerek 20 dakika haşlayın, sonra süzün. Üzerine yumurtaları kırıp karıştırın. Ufalanmış peyniri, unu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Sıvı yağı kızdırın. Daha sonra harçtan kaşıkla parçalar alarak kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA