Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Laz böreği

Süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta ve pirinç ununu çırparak pişirin. Karabiberi ekleyin. Yufkaları tereyağıyla ıslatıp yarısını tepsiye dizin, üzerine muhallebiyi dökün. Kalan yufkaları üzerine koyup biraz daha tereyağı gezdirin, 200 derecede kızartın. Şerbetini pişirip çıkan böreğin üzerine dökün.

MALZEMELER

25-30 adet baklava yufkası
4 çorba kaşığı erimiş tereyağı

MUHALLEBİ İÇİN:
4 yumurta sarısı
2 litre süt
2 su bardağı şeker
4 kaşık nişasta
4 kaşık pirinç unu
Karabiber

ŞERBET İÇİN:

1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı su

PIRASA KÖFTESİ

Pırasaları irice doğrayıp haşlayın, elinizle sıkarak fazla suyunu akıtın. Daha sonra blendera alın. Üzerine haşlanmış patates, kıyma, maydanoz, bir adet yumurta, tuz ve karabiber ilave edip çekin. Arzu ettiğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Kalan yumurtayı çırpın. Köfteleri çırpılmış yumurtaya bulayıp kızartın ve sıcak servis edin.

MALZEMELER

1 kg. pırasa
3 adet orta boy haşlanmış patates
300 gr. kıyma
2 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber

SOĞANLI YUMURTA
Soğanları halka halka doğrayıp tuzlayın. Tereyağını bir tavada eritip üzerine soğanı ilave edin. Sık sık karıştırarak çok kısık ateşte 1.5 saat pişirin. Sirke, toz şeker, tarçın ve yenibahar ekleyip karıştırın. Tavanın içine dört adet yuva açın ve yumurtaları kırın. Tuzunu ayarlayıp 8-10 dakika pişirin. Üzerine karabiber ve pul biber serpip servis yapın.

MALZEMELER

4 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber, pul biber, yenibahar, tarçın

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA