Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantar kurabiye

Kıyılmış fındık, nişasta, yumurta akı ve pudra şekerini karıştırın, tereyağını da ekleyip yoğurun. Parçalar koparıp top şekli verin. Küçük bir şişe kapağını kakaoya batırarak kurabiyelerin üzerine hafifçe bastın. Fırında 10 dakika kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin.

MALZEMELER

2 adet yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı kıyılmış fındık
1 çorba kaşığı erimiş tereyağı
2 çorba kaşığı nişasta

KURU PATLICAN DOLMASI
Patlıcanları kaynayan tuzlu suda beş dakika haşlayıp süzün. Kıyma, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş domates ve ince doğranmış biberleri yoğurun. Pirinç ve baharatları ekleyip harmanlayın. Bu harcı patlıcanların içlerine doldurup tencereye dizin. Üzerine sıvı yağ gezdirin. Dolmaların yarısına gelecek kadar su ekleyerek pişirin.

MALZEMELER

400 gr. kuru patlıcan
300 gr. kıyma
2 adet domates
2 adet soğan
2 adet sivri biber
1 demet maydanoz
400 gr. pirinç
1/2 su bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber

PEYNİRLİ KARNABAHAR
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp haşlayın. Unu yağda kavurup sütü ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp peyniri ve baharatları ekleyin. İyice soğuyunca, çırpılmış yumurtaları ekleyip karıştırın. Karnabahar çiçeklerini sosa bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

MALZEMELER

1 adet karnabahar
200 gr. labne peyniri
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
3 kaşık zeytinyağı
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA