Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli spagetti

Tencereye beş bardak su koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca tuz ve makarnayı koyup haşlayın. Bir tavada tereyağını eritip içine irice doğranmış sivri biberleri koyun ve iki dakika kızartın. Üzerine salçayı koyup karıştırın. Beyaz peynirden iki dilim ayırın, kalanını ufalayıp salçanın üzerine ekleyin. Makarna pişince süzüp salçalı karışıma ekleyin ve karıştırın. Servis tabağına koyup üzerine ayırdığınız beyaz peyniri kırmızı pul bibere bulayıp yerleştirin. Üzerine cevizi serpin.

MALZEMELER


1 paket spagetti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
100 gr. beyaz peynir
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
5 adet sivri biber

EKMEKSİZ SEBZELİ KÖFTE

Kıyma ve rendelenmiş soğanı yoğurun. Rendelenip suyu sıkılmış kabak ve havucu, ince kıyılmış biber ve maydanozu ekleyin. Yumurta ve baharatı da ilave ederek yoğurun. Şekil verip buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Az yağda kızartın.

MALZEMELER


500 gr. kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet sivri biber
1'er adet havuç ve kabak
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber, kekik

FISTIKLI KURABİYE

Yumurta sarısı, yoğurt, tahin, sıvı yağ, fıstığın yarısından fazlası ve şekeri iyice karıştırıp yoğurmaya başlayın. Üzerine biraz unla karıştırılmış kabartma tozunu ekleyin. Yumuşak, ele yapışmayacak bir hamur oluncaya dek un ekleyin. Hamurdan toplar yapıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta akı sürün, kalan fıstığı serpin. Fırında 25 dakika pişirin.

MALZEMELER


1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı Antep fıstığı
Aldığı kadar un
Kabartma tozu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA